Så här handlar du!   Avhämtningsplatser   Hemleverans   

Så här handlar du!   Avhämtningsplatser   Hemleverans   

Stolar och Fåtöljer

Här finner du hela vårt sortiment av bekväma stolar och fåtöljer till riktigt bra priser. Snygga, sittvänliga och prisvärda sittmöbler för alla hemmets rum. Matbord, se här!

Vilken höjd skall jag ha på matstolen?

Standardhöjd för sitsen på matstolar är 46-47cm, detta för att passa in med rätt höjd till matbordet och matbordsskivan som oftast är 76-77cm höga. 

Material, mått, färgval och stil på stolar och fåtöljer

Vi erbjuder stolar och fåtöljer i flera olika stilar och material, expempelvis massivt trä, PU konstskinn, bomullstyg, linnetyg och äkta skinn. Valet av material på sittmöbeln avgörs ofta av hur stolen eller fåtöjen skall brukas samt vilket möblemang man i övrigt vill matcha sittmöbeln till och självklart och hur bekväm stolen eller fåtöljen är. Ett tåligt och bra material för matstolar är expempelvis PU konstskinn som även är snyggt i utseende med olika varianter av dekorativa sömmar, konstskinn finns också ett stort urval av olika färger.


Omonterade stolar och fåtöljer

Stolar är oftast omonterade vid leverans, ben monteras enkelt fast med medföljande skruvar och beslag, beskrivning medföljer i paketen. Det är viktigt att skruvar efterdras efter någon vecka för att säkerställa att stolen är ordenligt monterad. Skruvar på stolar och fåtöljer bör även efterdras någon gång per år. Vid montering av stolar dras skruvar fast växelvis till ca 90% av maxkraften och därefter placeras en tyngd eller en person på stolsitsen och de sista 10% av skruvmomentet dras med tyngd på stolsitsen. Detta är ett mycket bra sätt att säketställa att samtliga fyra ben är jämna med golvet när skrúvarna slutligen dras fast. Detta tillvägagångssätt vid monteringen är extra viktigt vid montering av barstolar.


checkout Till Kassan
Möbler
Övrigt