Så här handlar du!   Avhämtningsplatser   Hemleverans   

Så här handlar du!   Avhämtningsplatser   Hemleverans   

Stolar och Fåtöljer

Här finner du hela vårt sortiment av bekväma stolar och fåtöljer till riktigt bra priser. Snygga, sittvänliga och prisvärda sittmöbler för alla hemmets rum. Matbord, se här!

Vilken höjd skall jag ha på matstolen?

Standardhöjd för sitsen på matstolar är 46-47cm, detta för att passa in med rätt höjd till matbordet och matbordsskivan som oftast är 76-77cm höga. En allmän riktlinje är att sitta vid bordet med dina fötter plant på golvet och dina knän böjda i en 90-graders vinkel. 

Material, mått, färgval och stil på stolar och fåtöljer

Vi erbjuder stolar och fåtöljer i flera olika stilar och material, expempelvis massivt trä, PU konstskinn, bomullstyg, linnetyg och äkta skinn. Valet av material på sittmöbeln avgörs ofta av hur stolen eller fåtöjen skall brukas samt vilket möblemang man i övrigt vill matcha sittmöbeln till och självklart och hur bekväm stolen eller fåtöljen är. Ett tåligt och bra material för matstolar är expempelvis PU konstskinn som även är snyggt i utseende med olika varianter av dekorativa sömmar, konstskinn finns också ett stort urval av olika färger.


Omonterade stolar och fåtöljer

Stolar är oftast omonterade vid leverans, ben monteras enkelt fast med medföljande skruvar och beslag, beskrivning medföljer i paketen. Det är viktigt att skruvar efterdras efter någon vecka för att säkerställa att stolen är ordentligt monterad. Skruvar på stolar och fåtöljer bör även efterdras någon gång per år. Vid montering av stolar dras skruvar fast växelvis till ca 90% av maxkraften och därefter placeras en tyngd eller en person på stolsitsen och de sista 10% av skruvmomentet dras med tyngd på stolsitsen. Detta är ett mycket bra sätt att säkerställa att samtliga fyra ben är jämna med golvet när skruvarna slutligen dras fast. Detta tillvägagångssätt vid monteringen är extra viktigt vid montering av barstolar.

Varför är det viktigt med bra matstolar?

Matstolar är en viktig del av köks- eller vardagsrumsinredningen. De är inte bara funktionella utan kan också bidra till att skapa en mysig och välkomnande atmosfär i hemmet. Bra matstolar kan påverka både utseendet på rummet och användarupplevelsen, vilket gör dem till en viktig investering.

En av de största fördelarna med bra matstolar är bekvämligheten. Att ha stolar som är bekväma att sitta på under längre perioder kan göra stor skillnad för måltidsupplevelsen. Det är särskilt viktigt för familjer som ofta samlas runt köksbordet för att äta tillsammans. Med rätt typ av stol kan familjen sitta bekvämt och njuta av måltiden utan att känna obehag. Material som textil, mikrofiber och trä ger en klassisk och stilren känsla samtidigt som de håller hög kvalitet.

Förutom att vara bekväma och hållbara, kan bra matstolar också ge ett stort bidrag till stilen på heminredningen. De kan användas för att skapa en speciell stil eller för att matcha färgscheman i hemmet. Det finns en mängd olika designalternativ, från moderna och minimalistiska till mer klassiska och rustika alternativ. Genom att välja stolar som passar ens personliga stil och smak kan man skapa en enhetlig inredning i hemmet.

När man väljer rätt typ av stol för köket eller vardagsrummet är det viktigt att tänka på syftet med stolarna. Om de huvudsakligen används för att äta i köket, kan en modell med bra stöd för ryggen vara viktig. För att skapa en mysig atmosfär i vardagsrummet kan mjuka stolar i textil  vara ett bra alternativ. Hållbarhet och kvalitet är också viktiga faktorer att tänka på, särskilt om man planerar att använda stolarna under en längre tid.


checkout Till Kassan
Möbler
Övrigt