Så här handlar du!   Avhämtningsplatser   Hemleverans   

Så här handlar du!   Avhämtningsplatser   Hemleverans   

Premium - SolidWood

Premium - SolidWood - Riktiga möbler tillverkat i massivt trä för dig som vill ha en 100% äkta trävara i högsta kvalitet! Bokhyllor, vitrinskåp, skänkar, soffbord, tv bänkar mm. Trämöbler för dig som vill ha det bästa när det gäller massiva trämöbler. Egen import och marknadens förmånligaste priser finner du här! Möblerna finns i flera olika färgval. Monterat och förpackat i kartong.

Möbelserien Premium - SolidWood tilllverkas i Rumänien, gedigna ordentligt byggda möbler in i minsta detalj framtagna för dig som vill ha möbler av 100% trä. I dessa möbler finner du inga tunna masonitbottnar eller mdf skivor, detta är rejäla möbler i massivt trä och inget annat! Omsorgsfullt tillverkade möbler för alla hemmets rum passande för långvarigt brukande. Fina möbler i tidlös design som håller i längden. Välj vilken färg och finish du önskar på möbeln - Stort urval av olika  ytbehandlingar exempelvis djupborstad finish, wax finish, betsad finish, täckmålad mm. Stor variation av kulörer för möbelmålning, möblerna sprutmålas med moderna luktfria vattenbaserade färger.

Känsla med trä.
För vissa konsumenter är det en speciell känsla att möbeln är i 100% massivt trä, detta ger ofta möbeln en egen och unik karaktär när materialet förändras och åldras med tiden. Trämöbler utan en målad yta blir alltid unik då skiftningar i träets ådring alltid är individuell för respektive möbel.
Behandling av trämöbler.
Möbler med obehandlat träyta behöver oftast underhållas med tillsatts av exempelvis olja eller möbelvax. Massiva trämöbler med en lackad yta är underhållsfria och behöver endast torkas av med fuktad trasa. Följ alltid rekommendationer för hur möbeln skall skötas.
Olika träslag i möbler.
Exempel på träslag i möbler är ek, björk, furu mm. Trämöbler som importeras till Sverige är exempelvis tillverkade i shesam. akacia, mango, teak mm. Indiska möbler finns i shesam och akacia.
Trä och kringmiljön.
Trä påverkas delvis av rådande inomhusklimat såsom luftfuktighet, solljus, värme mm. Vissa träslag lämpar sig bättre än andra vid tillverkning av utomhusmöbler. Exempel på trä som bättre lämpar sig för utomhusmöbler är teak och akacia.
Trä eller mdf.
Täckmålade möbler är ofta byggda med ett skelett i massivt trä och panelskivor i mdf. Fördelen med mdf är att materialet ej spricker.
Ommålning av trämöbler.
En möbel med exempelvis en bordsskiva i massivt trä kan oftast brukas i många år, bordsskivan kan även slipas ned och målas om. Detta ger möjlighet till att själv skapa en nästa ny möbel endast genom att lägga på en ny målarfinish. Vid ommålning av trämöbler krävs först slipning, grundmålning och därefter slutmålning med lackfärg i två omgångar. Viktigt är att måleriarbetet utförs i en rengjord och dammfri lokal för att undvika damm och smutts i färgen. Följ alltid färgleverantörens rekommendationer för just den färg du använder.


checkout Till Kassan
Möbler
Övrigt