Så här handlar du!   Avhämtningsplatser   Hemleverans   

Så här handlar du!   Avhämtningsplatser   Hemleverans   

Sängbord som ger ditt sovrum den karaktär det förtjänar

Här finner du hela vårt sortiment av sängbord. Stort utbud av snygga praktiska sängbord till bra priser. Köp sängbord här och skapa ett trivsamt sovrum.

Vilken höjd skall jag ha på sängbordet?

Höjden på våra sängbord varierar mellan 60-93cm. Tips är att köpa ett högre sängbord 70-80cm högt om ni skall matcha detta till en högre kontinentalsäng.

Färdigmonterade sängbord

Våra sängbord är alltid monterade, bara att packa upp och börja möblera sovrummet! Köp av omonterade sängbord kan vara både krävande och tidsödande att montera, en stor fördel vid köp av våra sängbord är att ingen montering krävs. 

Vad är viktigt vid val av sängbord?

Utrymmet kan ofta vara starkt begränsat bredvid sängen så måttet är ofta avgörande vid val av sängbord. Det finns fler varianter av fristående sängbord, fyrkantiga, rektangulära och runda. Höjden på sängbordet behöver väljas med hänsyn till höjden på sängen så detta blir ändamålsenligt efter det behov du har. Sängbord med lådor, öppna fack eller dörr finns, se på det behov du har, utbudet är stort och det kan vara värt att titta runt i webbutiken innan köp för att sängbordet skall passa dina behov så optimalt som möjligt.

Material och färgval

Sängbord tillverkas ofta i trä, mdf med beslag och handtag i metall. Det finns ett flertal olika trä som passar för tillverkning av sängbord expempelvis pinje, shesam och akacia. Vita och svarta sängbord är populära, men på senare år har även andra färger efterfrågats i större utsträckning, exempelvis asiatiska sängbord i kulörer som turkost, rött, blå och grönt.

Hur stort är ditt sovrum?

Om utrymmet bredvid sängen är mycket begränsad kan en vägghängd hylla, exempelvis pilasterhylla vara ett bra alternativ till ett fristående sängbord. Pilasterhyllor är smala och tar därför minimalt med plats bredvid sängen. Pilasterhyllor finns med tre, fem eller åtta hyllplan.

Matcha sängbordet till sänggaveln

Våra sängbord och sängavlar i serien Vinga har samma färgkod för perfekt matchning.

Sängbord som hallbord eller sidobord vid soffan

Flera sängbord kan också med fördel användas som mindre avlastningsbord i hall eller som sidobord vid soffan.

Ytbehandling

Målade sängbord, ett bra tips är att använda underlägg för glas på lackade och målade sängbord då ytan kan vara känslig om kondens uppstår under glaset. Även gummifötter under exempelvis en väckarklocka kan orsaka märken på en lackad yta, tips är att sätta filttassar så gummifötterna inte kommer i kontakt med den målade ytan på sängbordet.


checkout Till Kassan
Möbler
Övrigt